Voor de komende winter hebben we een selectie van de Fristads jassen in een pre-order actie gezet!

3 kledingtips voor lange mensen

Nederland heeft gemiddeld de langste mensen ter wereld. Je zou dus eigenlijk zeggen dat onze winkels wel een beetje zijn ingesteld op het feit dat veel mensen hier langer zijn dan gemiddeld, maar dat is helaas nog lang niet altijd het geval. Als lange man of vrouw is het daarom vaak niet makkelijk om goed passende kleding te vinden. Zeker als je lang en slank bent, is dit een uitdaging. Om je te helpen geven we je in deze blog 3 kledingtips voor lange mensen! 

1. Vermijd het dragen van een te kleine maat

Al is het soms lastig om goed passende kleding te vinden, probeer niet te kiezen voor een te kleine maat. Let er vooral op dat je geen te korte mouwen hebt, want dit ziet er snel een beetje slordig uit. Schaam je niet voor je lengte, wees er juist trots op! Je wilt het liefst een natuurlijke look creëren en dat werkt natuurlijk niet als je mouwen of broekspijpen te kort zijn. Er zijn een aantal merken die t-shirts, truien en andere kledingstukken bieden die net wat langer zijn, maar wel nog steeds even smal. Denk bijvoorbeeld aan Girav. Heb je dit ook nodig voor je werkkleding? Dan heeft onze leverancier Santino een speciale kledinglijn voor jou.  

2. Voor de dames: Midi of maxi jurken

Als je als vrouw erg lang bent, kan het lastig zijn om een goed passende jurk te vinden. Het probleem zit hem dan vaak vooral in de lengte van het kledingstuk. Kortere jurkjes vallen al snel iets te kort voor langere vrouwen. Zeker als je voornamelijk erg lange benen hebt. Kies in plaats van een kortere jurk voor een midi of maxi jurk, dan weet je altijd dat je goed zit. De lengte van de jurk zorgt ervoor dat je benen korter lijken en je hele lichaam dus ook! 

3. Nog een paar kledingtips voor lange mensen

Verder zijn er nog een aantal dingen waar je op kunt letten met het samenstellen van je outfits. Zo is het verstandig om monotone kleuren in je outfits te vermijden. Creëer liever een breeklijn in wat je draagt, zodat je wat minder lang lijkt. Draag bijvoorbeeld een gekleurde trui of een gekleurd shirt op een zwarte broek of een spijkerbroek, of een zwarte rok met een felgekleurde top. Draag je trui of t-shirt niet in je broek, want hierdoor lijken je benen nog langer dan ze in werkelijkheid zijn. Ten slotte is het goed om prints te dragen als je lang bent. De prints zorgen ervoor dat de focus op iets anders komt te liggen dan jouw lengte, waardoor mensen onbewust denken dat je wat kleiner bent. 

Speciale merken voor lange mensen  

Er zijn steeds meer kledingmerken die meer opties bieden dan de standaardmaten. Sommige merken kiezen er zelfs voor om aparte kledinglijnen op te zetten voor langere mensen en mensen die juist wat kleiner zijn, waardoor je altijd weet dat je kleding goed valt. Gelukkig wordt de kledingmarkt dus steeds toegankelijker voor mensen met een afwijkende maat! 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×