Voor de komende winter hebben we een selectie van de Fristads jassen in een pre-order actie gezet!

Duurzaamheid stimuleren met relatiegeschenken: Dat doe je zo!

Ben jij als bedrijf veel bezig met duurzaamheid en milieuvriendelijke oplossingen en wil je dat ook uitstralen? Dan moet je dit onderwerp natuurlijk integreren in alle onderdelen van je externe communicatie, dus ook in het geven van relatiegeschenken. Dit kan zelfs een mooie manier zijn om jouw zakenpartners, leveranciers, klanten en je personeel te stimuleren om duurzamer te leven. In deze blog vertellen we jou hoe je duurzaamheid kunt stimuleren met relatiegeschenken! 

Duurzamer notities maken  

Een goed voorbeeld van een relatiegeschenk waarmee je mensen eenvoudig aanspoort om duurzamer te werken, is een uitwisbaar notitieboekje. Hiermee ga je een hoop papierverspilling tegen, want je kunt de boekjes eindeloos blijven herschrijven, aangezien jij jouw notities kunt uitwissen en de pagina’s opnieuw kunt gebruiken. Je hebt hier verschillende varianten van, zoals boekjes met whiteboard-achtige pagina’s en boekjes met pagina’s van steenpapier. Met speciale pennen kun je op de pagina’s schrijven en vervolgens je notities makkelijk uitwissen als je wil. Zo hoef je dus niet iedere keer een nieuw notitieboekje te kopen als hij vol is. Ten slotte zijn dit soort notitieboekjes een ideaal relatiegeschenk aangezien je ze kunt laten maken in de huisstijl van jouw bedrijf, zodat het duidelijk is van wie het geschenk afkomstig is.  

Duurzaam drinken als je onderweg bent 

Een ander nuttig en duurzaam relatiegeschenk is een herbruikbare reisbeker. Iedereen wil wel eens drinken als ze onderweg zijn, of het nu in de auto is of in het openbaar vervoer. Het is altijd fijn om een eigen beker bij je te hebben voor als je iets te drinken wil halen of meenemen van thuis. Dit is sinds dit jaar nog een extra goed geschenk, aangezien wegwerpproducten in veel gevallen niet meer gratis weg mogen worden gegeven. Wil je bijvoorbeeld op het station koffie halen, dan betaal je dus meer als je een wegwerpbeker erbij wilt. Je bent dus niet alleen milieuvriendelijk bezig met een herbruikbare beker, maar het scheelt je ook een hoop geld. Ook koffie-to-go bekers of andere soorten reisbekers kun je uiteraard laten personaliseren, waardoor jouw zakenrelaties ook nog eens een beetje reclame maken voor jouw bedrijf als ze de beker meenemen in het openbaar! 

Trendy katoenen tassen om het plasticgebruik te verminderen  

Ten slotte zijn katoenen schoudertassen of draagtassen een populair en effectief relatiegeschenk, zowel voor leveranciers als klanten en personeel. Zeker als je ze laat bedrukken met een leuk motief (en natuurlijk je eigen logo of slogan). Veel bedrijven zetten dit product ook in voor hun employer branding, bijna als merchandise. Het is een ideale manier om duurzaamheid te stimuleren door middel van relatiegeschenken. Je loopt immers liever over straat met een leuke, opvallende tas dan met zo’n saaie, vervuilende plastic tas, toch?  

Conclusie  

De beste manier om jouw zakelijke relaties, klanten en personeel aan te sporen om duurzamer te leven, is door middel van leuke, handige en functionele geschenken. Zorg vooral dat je waarde toevoegt voor degene die het geschenk ontvangt, want dan weet je dat ze het ook daadwerkelijk zullen gebruiken. Zo laat je mensen meteen zien dat een duurzaam alternatief vaak zelfs praktischer en fijner in gebruik is dan een wegwerpproduct! 😉 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×